Piliç Paprikaş
Gerekli Malzemeler;
- 1 adet doğranmış Seher tavuk göğsü
- 1 rendelenmiş soğan
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Domates
- 2 çorba kaşığı un
- 2 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı margarin
- Tuz
Hamuru İçin;
- 1 yumurta
- 1 su bardağı un
- Tuz
Üzeri İçin;
Yapılışı;
- Tencerede margarini ve soğanı kavurun.
- Küp şeklinde doğradığınız domatesleri ve tavuğu soğana ekleyin. Kırmızı toz I biber ve tuzu katın.
- Etlerin rengi değişinceye kadar kavurun. 2 su bardağı ekleyin.
- Tavuk etlerini suyu çekip yağıyla kalana kadar pişirin.
- Yumurta, un ve tuzu bir hamur kabında karıştırın. Kek hamımı kıvamından daha sert bir hamur yapın.
- Bir tencerede bir miktar su kaynatın.
- Hamurdan kaşıkla alın ve kaynayan suya atın. 15 dakika haşlayın.
- Kaynamış hamurları süzerek servis tabağına alın. Ortasına hazırladığınız tavuktu malzemeyi koyun.
- Yoğurt ve ince kıyılmış maydanoz ile servis yapın.
- Afiyet Olsun.