Kremalı Tavuk
Gerekli Malzemeler;
- 500 gr. Seher Tavuk Kuşbaşı
- 1,5 çorba kaşığı margarin
- Soğan
- Domates
- 2 su bardağı mantar
- 1 su bardağı garnitür
- 250 mi krema (1 kutu)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- Tuz
Yapılışı;
- Soğanları yemeklik doğrayın. Bir tencerede tavuk etiyle birlikte yağda karıştırarak soteleyin.
- Domatesleri rendeleyip tencereye ekleyin. Tuzunu da ekleyin ve karıştırın.
- Tavukları tencereden alarak bir fırın tepsisine yayın. Üzerine mantarı, garnitür ve kremayı ekleyin. Önceden ısıtılmış 18 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
- Tepsiyi fırından alın ve üzerine 1 su bardağı kaşar peynirini serpin. Tekrar fırına sürün. Birkaç dakika içinde kaşarlar erir. Kaşarlar eriyince yemeği fırından çıkarın.
- Yanında pilav ya da makarnayla servis yapabilirsiniz.
- Afiyet Olsun.