Püf Noktalar
- Piliçleri pişirmeden önce toz şeker ile ovup bir süre beklettikten sonra pişirirseniz, daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.
- Sarımsak yedikten sonra birkaç maydanoz yaprağı çiğnemek kokuyu alıyor. Eldeki sarımsak kokusunu gidermek için ise ellerinizi limon suyu ile ovalamanız yeterli.
- Yemeğin fazla yağını almak için üzerine 2 dilim bayat ekmek yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp bir süre bekletin.
- Biftek, pirzola gibi etlere farklı bir tat katmak için pişirmeden önce 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı karışımında marine edin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin.
- Etler buzdolabında 1 gün bekletilebilir. Hemen tüketilecek miktarı ayırıp, geri kalanını yağlı kağıda veya alüminyum folyoya sarılarak buzlukta 2-3 ay saklayabilirsiniz.
- Köftenin daha lezzetli olması için, köfteye ilave edeceğiniz bayat ekmek dilimlerinin kabuklarını ayırın ve içlerini ılık et veya tavuk suyunda ıslatın.Elinizle sıkıp iyice süzün ve kıymaya ekleyin
- Yemek yaparken kullandığınız et suyunu günlük tüketin. Et suyunun çok kez kaynatılması yemeğinizin lezzetinin bozulmasına neden olur.
- Önceden haşladığınız patatesleri halka halka doğrayarak yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerine biraz zeytin yağı, tuz ve kekik ekip pişirin. Bütün et yemeklerinin yanında garniture olarak kullanabilirsiniz.
- Etlerin daha lezzetli olması için süt, zeytinyağı ve soğan suyunu karıştırın ve bu karışımla en az 12 saat buzdolabında bekletin.
- Yemeğin fazla tuzunu almak için yemeğin içine birkaç dilim patates koyup bir süre bekletin.
Online Ziyaretçi :5 |
Bugün :44 |
Bugün Çoğul :60 |
Toplam Tekil :342013 |
Toplam Çoğul:1188403 |
İp No :3.142.53.151
Web Tasarım Nazarweb