Püf Noktalar
  • Piliçleri pişirmeden önce toz şeker ile ovup bir süre beklettikten sonra pişirirseniz, daha lezzetli olduğunu göreceksiniz.
  • Sarımsak yedikten sonra birkaç maydanoz yaprağı çiğnemek kokuyu alıyor. Eldeki sarımsak kokusunu gidermek için ise ellerinizi limon suyu ile ovalamanız yeterli.
  • Yemeğin fazla yağını almak için üzerine 2 dilim bayat ekmek yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp bir süre bekletin.
  • Biftek, pirzola gibi etlere farklı bir tat katmak için pişirmeden önce 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı karışımında marine edin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin.
  • Etler buzdolabında 1 gün bekletilebilir. Hemen tüketilecek miktarı ayırıp, geri kalanını yağlı kağıda veya alüminyum folyoya sarılarak buzlukta 2-3 ay saklayabilirsiniz.
  • Köftenin daha lezzetli olması için, köfteye ilave edeceğiniz bayat ekmek dilimlerinin kabuklarını ayırın ve içlerini ılık et veya tavuk suyunda ıslatın.Elinizle sıkıp iyice süzün ve kıymaya ekleyin
  • Yemek yaparken kullandığınız et suyunu günlük tüketin. Et suyunun çok kez kaynatılması yemeğinizin lezzetinin bozulmasına neden olur.
  • Önceden haşladığınız patatesleri halka halka doğrayarak yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerine biraz zeytin yağı, tuz ve kekik ekip pişirin. Bütün et yemeklerinin yanında garniture olarak kullanabilirsiniz.
  • Etlerin daha lezzetli olması için süt,  zeytinyağı ve soğan suyunu karıştırın ve bu karışımla en az 12 saat buzdolabında bekletin.
  • Yemeğin fazla tuzunu almak için yemeğin içine birkaç dilim patates koyup bir süre bekletin.
  •  
Online Ziyaretçi :5 | Bugün :44 | Bugün Çoğul :60 | Toplam Tekil :342013 | Toplam Çoğul:1188403 | İp No :3.142.53.151
Web Tasarım Nazarweb
KAYNAK:Türkiyenin Online Alışveriş Merkezi - Notebook, Laptop Kampanyaları, En Ucuz Dizüstü Bilgisayar Fiyatları, Cep Telefonu, LCD TV, LED TV, Projeksiyon, Televizyon Modelleri, Taksit Fırsatları